Svjetski dan debljine

#panel#pretilost#debljina

Admin 25.02.2023.

Referalni centar za liječenje debljine Republike Hrvatske i Hrvatska liga za hipertenziju poziva Vas na panel koji će se održati povodom Svjetskog dana debljine 4. ožujka 2023. u 18h u prostorijama Wespa spaces, Heinzlova 60 u Zagrebu.

Znate li kako se obratiti osobi s pretilošću, a ne uvrijediti je? Upravo to pitanje, kako komunicirati o debljini, tema je ovog Svjetskog dana debljine koji se obilježava isti dan s istom temom diljem planete zemlje.

Panel će voditi dr. Maja Baretić, voditeljica Referalnog centra i postaviti će niz zanimljivih pitanja poput kako reći istinitu dijagnozu, a ne uvrijediti, kako u medijima ukazati na problem zanimljivo, a bez senzacionalizma, kako se osjeća osoba s pretilošću koja je etiketirana u svakodnevnom životu, može li dobra komunikacija dati podršku i pomoći na putu gubitka mase.

Sudionici panela su novinarka Ivana Rimac Lesički, komunikolog Kristijan Sedak, osoba koja je nekada bolovala od pretilosti, a danas promotorica zdravlja Vedrana Vukojević, nutricionistica Zrinka Šmuljić, liječnica obiteljske medicine Valerija Bralić Lang i endokrinologinja Martina Matovinović.

Pridružite nam se, svi ste pozvani.

Na ulazu Jabuka na dar!