12. Croatian Esthetic Medicine Symposiuma (CEMS)

#kirurgija#estetska kirurgija

Admin 16.02.2023.

U urganizaciji Hrvatskog društva za estetsku medicinu Hrvatskog liječničkog zbora održat će se 12. Croatian Esthetic Medicine Symposium (CEMS), koji će se tradicionalno održati u Opatiji u Hotelu Ambasador od 17. do 19. ožujka 2023.

HDEM-HLZ najavljuje dvanaesto izdanje prvog i najznačajnijeg znanstvenog kongresa estetske medicine u Hrvatskoj i regiji, koji godinama privlači veliki broj zainteresiranih liječnika iz Hrvatske i svijeta. Za 12. CEMS potrudili smo se osigurati prisustvo više od 50 najcjenjenijih svjetskih i domaćih predavača koji će u tri dana trajanja kongresa dijeliti svoje znanje sa učesnicima i omogućiti najnovije informacije iz svijeta estetske antiaging i regenerativne medicine.

Na kongresu će se biti zastupljeni svi segmenti estetske medicine kroz razne sekcije sa specifičnim temama i live prezentacijama poznatih svjetskih stručnjaka. Posebna pažnja posvetiti će se onome što predstavlja osnovu za sigurne ishode postupaka u medicini, a to je anatomija, ali i nečemu sa čime se u svakodnevnom radu svi susrećemo a to su komplikacije i pravovremeno prepoznavanje i liječenje komplikacija.

Ujedno najavljujemo i post kongresni Cadaver Course 20. ožujka 2023. na Zavodu za Anatomiju Medicinskog fakulteta u Rijeci, u organizaciji Anatomy Lab Adria.

Glavne teme kongresa ove godine će biti primjena biostimulatora i svih kolagen stimulatora i suplementa, kao veliki trend u svijetu, gdje se sve više pažnje posvećuje zdravlju, izgledu i njezi kože izvana i iznutra, te prirodnom i mladenačkom izgledu bez velike volumizacije lica. Namjera nam je po prvi puta na jednom mjestu predstaviti sve postupke, metode i proizvode koji su dostupni u današnjoj estetskoj medicini, od HA, neurotoxina, suspenzijskih niti, PLLA, PDRN, PCL, beauty boostera, microneedling RF, pilinga, exosoma te beauty suplemenata. Kongres će se sastojati od predavanja, live demo maratona, workshopova, Hands on master class, prikaza slučajeva i interaktivnih panel rasprava.

Sekcije koje će se organizirati za pojedine teme će biti:

 1. Sekcija; Injekcijske metode
  • Dermalni fileri
  • Botulinum toxin: updates and improvements , microbotox, mezobotox
  • Biostimulatori; kombinirane metode nekirurške estetske medicine:, kolagen stimulatori, suspenzijske niti, PRP, i ostale injekcijske metode
 2. Sekcija dermatološke kozmetologije – Kvaliteta kože; ključ za atraktivnost lica
 3. Sekcija; primjena medicinskih uređaja (laseri, radiofrekvencija itd)
 4. Sekcija genitalne rejuvenacije i sexologije  (primjena medical device – laseri, RF, dermalnih filera, suspenzijskih niti i svih ostalih metoda)
 5. Sekcija estetske kirurgije (Knife vs. Needle)
 6. Sekcija estetika tijela (uklanjanje viška masnih naslaga, remodelacija tijela, zatezanje kože, presađivanje kose- primjena medical device – laseri, RF)
 7. Sekcija; Real anti ageing (suplementi, hormoni, kvaliteta života)
 8. Panel rasprave – Kako se zaštititi liječnike koji se bave estetikom medicinom 

Produkcija kongresa će biti na najvišoj svjetskoj razini, a mjesto održavanja je Hotel Ambasador*****.
HDEM je svim učesnicima osigurao povlaštene cijenama za smještaj u Hotelu Ambasador ***** i Hotel Palace Bellevue **** , a prijave za smještaj nalaze se na linku: www.hdel.hr/accommodation