NOVOSTI

PROGRAM XXII. HIBRIDNOG KONGRESA HDOD-HLZ

Drage kolegice, dragi kolege, objavljen je program XXII. HIBRIDNOG KONGRESA HDOD-HLZ-a. Program je podložan promjenama.

1. Europski kongres biomedicinskog i veterinarskog inženjerstva - BioMedVetMech

Hrvatsko društvo za ortopedsko inženjerstvo ORTHOING organizira znanstveno - stručni kongres, 1. Europski kongres biomedicinskog i veterinarskog inženjerstva - BioMedVetMech, koji će se održati od 20. do 22. listopada 2022. u hotelu Westin u Zagrebu.

Helicobacter pylori i izvanželučane manifestacije

Pozivamo Vas na webinar "Helicobacter pylori i izvanželučane manifestacije" koji će se održati 29. rujna 2022. godine u 19 h u hibridnom obliku uz online prijenos.

Predstavljanje novog cjepiva - Apexxnar

Pozivamo Vas na predstavljanje cjepiva APPEXNAR, koje će se održati u hotelu Garden Inn, Zagreb 21. rujna 2022., s početkom u 19:00 sati, u organizaciji tvrtke Pfizer.

Alzheimerova bolest; update 2022

Rujan je mjesec Alzheimerove bolesti te Vas pozivamo da nam se pridružite u borbi protiv demencije sudjelovanjem na simpoziju koji će se održati 16.09.2022. u Galeriji Klovićevi Dvori, Jezuitski trg 4 u Zagrebu, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Konstipacija u teoriji i praksi: Od obiteljskog liječnika i gastroenterologa do kirurga

Poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije održat će se dana 17. rujna 2022. godine na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, Ilica 242 (nova zgrada, 3.kat) u Zagrebu.

HPV test kao primarni test probira karcinoma vrata maternice

Pozivamo Vas na simpozij koji će se održati 12. rujna 2022. godine, u Velikoj dvorani NZJZ „Dr. Andrija Štampar” u Zagrebu.

Kašalj u djece

XXXIV. simpozij Hrvatskog društva za pedijatrijsku pulmologiju na temu "Kašalj u djece" održat će se u Splitu od 30. rujna do 2. listopada 2022.

Sexually transmitted infections - new horizons

6. međunarodni simpozij na temu spolno prenosivih infekcija pod naslovom "Sexually transmitted infections - new horizons" održat će se na Brijunima od 16. do 18. rujna 2022.

Simpozij povodom svjetskog dana hepatitisa

Sekcija za virusni hepatitis Hrvatskog društva za infektivne bolesti HLZ-a, organizira Simpozij povodom svjetskog dana hepatitisa, koji će se održati 8. srpnja 2022. godine u velikoj predavaonici Hrvatskog liječničkog zbora, Šubićeva 9, Zagreb

XXII. hibridni kongres HDOD-HLZ-a

Drage kolegice, dragi kolege, Hrvatsko društvo obiteljskih doktora i ove godine organizira XXII. hibridni kongres HDOD-HLZ-a

Kontroverze u kliničkoj praksi

Pozivamo Vas na dvodnevni simpozij pod nazivom Kontroverze u kliničkoj praksi koji će se održati 14 - 15. svibnja 2022. godine u hotelu Trakošćan

Virtualni simpozij u povodu svjetskog dana lupusa

Hrvatsko reumatološko društvo HLZ-a i Referentni centar za SLE i srodne bolesti pozivaju Vas na virtualni simpozij koji će se održati u utorak 10. svibnja 2022. godine u povodu Svjetskog dana lupusa u vremenu od 17:30 do 19:30 sati.

Psihička težina debljine

U predavaoni „J.J. Strossmayer“ Klinike za psihijatriju „Sveti Ivan“ Zagreb, 26.05.2022. u 8:30h održat će se simpozij na temu „Psihička težina debljine“.

Migrena - Istine i zablude

Poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije: "Migrena - Istina i zablude" održat će se 10. lipnja 2022. u dvorani „Miroslav Čačković“, Sveučilišta u Zagrebu, Šalata 3.

MSD Akademija

Pozivamo Vas na virtualni interaktivni simpozij MSD Akademija

5. Simpozij - Najčešći infektivni sindromi

U organizaciji Hrvatskog društva za infektivne bolesti - Sekcije mladih i Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, 26. ožujka 2022. održat će se 5. Simpozij "Najčešći infektivni sindromi u ordinaciji primarne zdravstvene zaštite".

Tečaj: Suvremena kombinirana lokalna terapija u liječenju psorijaze i gljivičnih infekcija kože

Pozivamo Vas da pogledate novi tečaj na edukacijskoj platformi Hrvatskog društva obiteljskih doktora

Snimka webinara: Ambulantno liječenje COVID-19

Hrvatsko društvo obiteljskih doktora Hrvatskog liječničkog zbora u suradnji s Hrvatskim društvom za infektivne bolesti HLZ-a organiziralo je webinar na temu "Ambulantno liječenje COVID-19".

Izabran novi ravnatelj Doma zdravlja Zagreb - Centar

Ino Protrka, dr. med., spec. obiteljske medicine, imenovan ravnateljem Doma zdravlja Zagreb - Centar!

Kako liječiti palijativnog neurološkog bolesnika

Pozivamo Vas da sudjelujete na poslijediplomskom tečaju trajnog medicinskog usavršavanja I. kategorije, koji će se održati 11. veljače 2022. na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Virtualni LEAD Masterclass sastanak

Virtualni LEAD Masterclass sastanci namijenjeni liječnicima obiteljske medicine i medicinskim sestrama/tehničarima, na temu suradnje u okviru Nacionalnog programa za probir i rano otkrivanje raka pluća, te zajedničkog doprinosa u unaprjeđenju ishoda liječenja bolesnika s rakom pluća oržat će se u dva termina.

Online simpozij o aktualnim pitanjima dječje i adolescentne psihijatrije i psihoterapije

Online simpozij "Postoji li epidemija psihičkih poremećaja kod djece i adolescenata tijekom pandemije covid infekcije?" održat će se u četvrtak 16. prosinca 2021. od 13 do 18:15 putem virtualne zoom aplikacije.

Webinar: Što trebamo znati o testiranju BRCA gena i liječenju bolesnica s rakom jajnika?

Udruga SVE za NJU uz podršku kompanije AstraZeneca organizira virtualno predavanje bez kotizacije za liječnike obiteljske medicine i ginekologije u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Preporuke HDOD-HLZ za ambulantno liječenje oboljelih od COVID-19

Pročitajte preporuke društva svim liječnicima koji sudjeluju u ambulantnoj skrbi oboljelih od COVID-19.

Webinar: Primarne imunodeficijencije odrasle dobi

Pozivamo Vas na webinar: „Primarne imunodeficijencije odrasle dobi“ koji će se održati u utorak 16. 11. 2021. godine od 18 do 19:45h sati. Nije predviđena kotizacija za sudjelovanje na simpoziju, no potrebna je pravodobna registracija. Webinar će biti bodovan prema pravilniku Hrvatske liječničke komore.

Tečaj trajne edukacije: E-dermatologija

Povodom Svjetskog dana psorijaze, koji se obilježava 29.10., željeli bismo Vas pozvati da pristupite online tečaju trajne edukacije E-dermatologija.

COVID-19: dvije godine poslije

U organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog društva za kliničku mikrobiologiju i Hrvatskog društva za infektivne bolesti, u subotu 13. studenoga 2021. održat će se online simpozij "COVID-19: dvije godine poslije".

9. Kongres Hrvatskog gastroenterološkog društva

Aktualna epidemiološka situacija utjecala je na odluku da se ovaj put Kongres Hrvatskoga gastroenterološkog društva s međunarodnim sudjelovanjem kao najveći događaj u hrvatskoj gastroenterologiji i hepatologiji održi u online obliku od 28. do 30. listopada 2021. godine.

Program XXI. hibridnog kongresa HDOD-HLZ

Pogledajte program XXI. hibridnog kongresa koji će se održati od 8. do 10. listopada 2021. u Opatiji u Amadria Park Grand Hotel 4 Opatijska Cvijeta te na našoj edukacijskoj platformi.

Svjetski dan sigurnosti pacijenta

Svake godine, 17. rujna, obilježava se Svjetski dan sigurnosti pacijenta. Cilj obilježavanja je podizanje globalne svijesti o sigurnosti pacijenta i poticanje aktivnosti za što sigurniju zdravstvenu skrb u cijelom svijetu, na svim razinama.

Alzheimerova bolest i frontotemporalna demencija u kliničkoj praksi

Poslijediplomski tečaj trajnog medicinskog usavršavanja I. kategorije: "Alzheimerova bolest i frontotemporalna demencija u kliničkoj praksi", održat će se 17. rujna 2021., u Dvorani Čačković Medicinskog fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Šalata 3.

Konstipacija u teoriji i praksi - Tečaj

U predavaonici KB Sveti Duh, 18. rujna 2021., održat će se poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije - "Konstipacija u teoriji i praksi: Od obiteljskog liječnika i gastroenterologa do kirurga".

Okrugli stol: Gripa nije nestala niti će nestati

Pandemija COVID-19, njezina kontrola i suzbijanje u drugi je plan stavila ostale bolesti. Jedna od tih bolesti zasigurno je gripa koja, međutim, nije nestala te se štoviše može vratiti u još težem i izmijenjenom obliku.

1. hrvatski simpozij "Apnejički sindrom" s međunarodnim sudjelovanjem Hrvatskog društva za apneju - Hrvatskog liječničkog zbora

Poštovane kolegice i kolege, Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na 1. hrvatski simpozij "Apnejički sindrom" s međunarodnim sudjelovanjem, Hrvatskog društva za apneju - Hrvatskog liječničkog zbora

Webinar: Prepoznajte znakove

Prepoznavanje i postupci kod bolesnika sa stečenom hemofilijom A - Ponedjeljak 24. svibnja 2021. u 19h

COVID-19: Hemostaza i tromboza

Pozivamo sve zainteresirane doktore medicine i doktore dentalne medicine na predavanje putem Zoom platforme.

HALMED - Poziv za uključivanje u studiju o praćenju cjepiva

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) uključena je u neintervencijsko ispitivanje pod nazivom Prospektivno praćenje sigurnosti cjepiva protiv bolesti COVID-19 u Europi na temelju ishoda koje su prijavile cijepljene osobe, koje se provodi na razini Europske unije u sklopu projekta vACCine covid-19 monitoring readinESS (ACCESS).

Webinar: COVID 19 i Clostridioides difficile

Sekcija za Clostridioides Difficile i ostale gastrointestinalne infekcije Hrvatskog društva za infektivne bolesti organizira webinar koji će se održati 27.4.2021. u 19 h

Lijepo je živjeti

SPASIMO VIŠE OD 2200 ŽIVOTA GODIŠNJE. 30.3.2021. u 12:30h održat će se panel: "Rak debeloga i završnoga crijeva i programi ranog otkrivanja".

Putokaz za ranu dijagnozu multiplog mijeloma

„Putokaz za ranu dijagnozu multiplog mijeloma“ pomoći će liječnicima obiteljske medicine pravovremeno prepoznati simptome bolesti. Otkrivanje bolesti u ranoj fazi pridonosi uspješnijem liječenju – svjetski podaci ukazuju kako su ishodi liječenja tijekom prve godine za 50 posto bolji ako dijagnozu utvrdi liječnik obiteljske medicine.

Virtualni interaktivni sastanak

Od utorka 23. 03. do četvrtka 25. 03. 2021. od 18 do 20:15 sati održat će se virtualni interaktivni sastanak u sklopu MSD Akademije. Skup će se bodovati prema pravilniku HLK s 10 bodova za slušače.

Cijepljenje protiv gripe u pandemiji?

Za zemlje koje razmišljaju o pokretanju ili proširenju programa za sezonsko cijepljenje protiv gripe, WHO preporučuje da trudnice imaju najveći prioritet!

Možemo li temeljem kliničke slike prepoznati COVID-19?

Infekcija virusom SARS-CoV-2 (severe acute respiratory syndrome coronavirus 2) ima širok spektar kliničkih manifestacija, od asimptomatskih oblika zatim blažih kliničkih simptoma pa sve do težih oblika s mogućim razvojem akutnog respiratornog distresnog sindroma i multiorganskog zatajenja (

Suradnja HDOD-a i eMed COVID-19

HDOD-HLZ se priključio digitalnoj platformi eMED COVID-19 s ciljem prikupljanja najnovijih informacija o prevenciji i liječenju bolesti COVID-19. Projekt je namijenjen zdravstvenim radnicima.

XX. digitalni kongres HDOD-HLZ

Hrvatsko društvo obiteljskih doktora s ponosom Vas poziva na jubilarni 20. i ujedno prvi digitalni kongres koji će se održati od 15. listopada 2020. putem edukacijske platforme: EDU.LOM.HR.